07 October 2012

Aubergine curry


Autumn is season of aubergine in Japan.  I'm not very sure if it's same as in any other country though I often use aubergine from summer to autumn.

This is simple curry sauce made with ground beef, tomato, onions and aubergine.  I didn't use already made curry cubes but only used mix of curry powder.  Because of the texture of the aubergine itself, you don't need to put much flour to make the consistency of the curry sauce.

「茄子のひき肉カレー」日本では秋なすが美味しい季節。茄子とひき肉、タマネギ、トマトなどで、簡単なカレーを作った。茄子を加えると自然なとろみがつくので、市販のカレールウを使わずに、カレー粉だけでトロッとしたカレーが出来る。あっさりとしているが、カレー粉を多めに入れてスパイスを効かせているので、パンチがあるカレーだ。ご飯との相性もよい。付け合わせはグリンピース(缶)をクリームで煮たもの。

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