08 October 2012
Saumon, sauce aux oeufs
It's not very easy to cook salmon. Because farm raised salmon has certain smell and they are usually fat. I usually like to cook fish simple way, but for the salmon, it's better to use some kind of seasonings.
I made the sauce with a boiled egg, minced shallots, capers, lemon juice, olive oil and fresh dill. Sourness of the lemon juice and capers match very well with the fish so I put plenty of it.
「サーモンのゆで卵ソース」私は一般的に魚はシンプルに料理した方が美味しいと思っているが、養殖のサーモンはにおいがあまり良くなくとても脂っぽいので、それを相殺するような調理法が合うと思う。
このソースはゆで卵、エシャロット、ケッパー、レモン汁、オリーブオイルとディルで作った。レモン汁をたっぷり入れて酸味を効かせるとサーモンのしつこさに合う。付け合わせは、ジャガイモを茹でたもの。更に、少し薄口醤油を加えると和フュージョン風のソースになり、ご飯にも合う。
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