03 October 2012

Chicken ham


This is chicken breast cooked similar way of making ham.  Frist to marinate the breast in salt and sugar and set in the fridge in overnight.  The next day, wash off the salt by soaking in water for an half hour.  Then roll the chicken with plastic wrap and tide the both ends.  

Boil plenty of water in a pot and drop the wrapped chicken cook for one minut.  Then stop the heat, leve the chicken in water for few hours.

「鶏ハム」鶏胸肉で作る簡単なハム。普通に火を通すより、少し身がしっとりする。まず、胸肉に塩、砂糖を練り込み、一晩おく。翌日に30分ほど水につけて塩抜きをする。鶏肉を巻いてラップで包み、両端をたこ糸で止める。中鍋に湯をわかし、ラップで包んだ鶏肉を1分弱ゆでる。火を止めてそのまま数時間放置する。

今回は食べる前にクリームチーズを巻き目に塗り込んだ。薄く切ってアペリティフに。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.