25 February 2015

Weekend aperitif!

"Cookie savoy"
「サヴォイクッキー」

"Sangria"
「サングリア」

I prepared aperitif to spend weekend afternoon.  I realized the great way to have cheap wine in better to turn into sangria.  This is great in Singapore since the weather is hot and fruits are inexpensive.

I also made salty cookies.  I usually make "Gateau sale" salty cakes but changed to American cookie style this time.

「週末のアペリティフ」シンガポールは酒税がとても高く、ワインが香港や日本の約3倍の値がする。一番安いものでも日本円で2000円くらいで、これは日本では500円くらいのもの。

この安いワインを美味しくいただく方法が、サングリアにすることだ。フルーツは安くて美味しいのでたっぷり入れ、氷とグランマニエを入れて冷やして飲むとなかなかいける。

つまみに塩味のクッキーを作った。これはケークサレの材料でアメリカンクッキーみたいに作ったもの。

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