12 February 2015

White snapper meuniere


This is so far the best fish dish I've made in Singapore.  White snapper was relatively big and it was very reasonable.  I was not sure of the quality so I cooked with spice salt and flour.  I could filet the fish and cooked but this was the better way to cook snapper because the bones tastes very good.  I squeezed a lot of lemon after that.

「鯛のムニエル」これはこちらの魚でとても美味しくできた料理。White Snapperとあり、結構な大きさの鯛の種だ。シンプルにオーブン焼きにする鮮度は確実ではなかったので、塩と軽いスパイスをして小麦粉をつけてムニエルにした。大きなテフロンパンに蓋をして、両面じっくりと焼いた。

魚は結構新鮮で、とても美味しかった。鯛と書いてあっても様々な種類があるので、匂いなどを心配したが、普通の鯛と変わらず食べやすい。鯛類は骨からよい出汁が出るので、下ろして焼くより、丸のまま調理する方が美味しいと思う。骨目、腹まわり、頭などがとても美味しかった。

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