22 June 2017

Japanese mixed rice




My friend gave me so called "black rice" from Kyushu so I cooked it with mixing with other rice in my own blend.  It was my first try of this rice and I was surprised to see the color turned out to be lovely purple in the end cooking.  It has no particular flavor but the texture was very good.

「黒米ミックス」九州旅行のお土産で黒米を頂いたので、初めて使ってみた。自分の独自ブレンドで、普通の白米、ビタバレー、もち米、赤米、黒米を入れてみた。ビタバレー、黒米以外は全部熊本のお米。

黒米は形がワイルドライスのようだが、炊いてみたら綺麗な紫色になった。特に変な香りもなくて美味しく出来た。何となくお赤飯みたいで嬉しい色合いだ。私は既製の雑穀米は入っている玄米やヒエ、アワなどがあまり好きではないので、独自ブレンドを気に入っている。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.