25 August 2022

Premium soy sauce

 

Soy sauce very much depends on the region of Japan like sake.  People in Kyushu usually use locally brewed Soy sauce which tends to be sweeter than the ones from the northern region of Japan.  I found this bottle which exist for a long time was absolutely delicious.  Though I'm not very familiar with soy sauce from the Kanto region, this is the best for sashimi.

「ヒゲタ本膳」とても有名な醤油だが最近使い始めてこの美味しさに驚いた。調味料は地域のものを使うのが普通だが熊本の醤油はお料理には良いが刺身には甘すぎる。いつも普通のキッコーマンか臼杵のフジジンを使っていたのだが、これにアップグレードしたら止められなくなった。美味しさが格別だ。お刺身はこれ。

ヒゲタ醤油は東京の居酒屋などで頂いた事があるのだが九州に比べて塩辛すぎると思っていたのだが、この本膳は辛すぎずまろやかで美味しい。減塩タイプもある。鶴屋で購入した。

ヒゲタ醤油

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