23 August 2022

Stuffed Japanese pepper

 

This is beef-stuffed Japanese green pepper.  Japanese pepper is very unique.  I like it more than American green pepper because it's thinner and it has a slightly bitter taste.  It goes very well with ground beef and I seasoned it with sweet soya sauce.

「ピーマンの肉詰め」ピーマン料理で一番美味しいのはこの料理だと思う。肉は合い挽きを使用。玉ねぎのみじん切りの生と卵を加えて、軽く塩胡椒、少し醤油と砂糖を加えて練る。小麦粉を振ったピーマンに肉を詰めて鉄のフライパンで肉側がカリッとするまで焼く。

反対に返してしばらく焼き、酒を入れて蓋をして蒸しあげる。最後にみりんと酒を加えて水分を飛ばしながら肉側に掛けながら仕上げる。ピーマンに火を通しすぎないこと。肉のカリッとした香ばしさと甘辛醤油がピーマンのほろ苦さにピッタリ。鉄のフライパンが良い。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.