18 April 2018

Pot cooked rice collection


"Bean sprouts with age"
「もやしと揚げ」

"Chicken, carrot, sakura shrimp"
「鶏、人参、桜エビ」



"Salt salmon, wakame seaweeds"
「甘鮭、わかめ」

I've been cooking Japanese food these days.  Especially the rice cooked with meat or vegetable
is a great dish when I want to cook less.  For all the above, I added Japanese stock; dashi and seasoning such as salt, soya sauce, mirin, sake depending on the ingredients.

「炊き込みご飯いろいろ」しばらくよく外食していたので、体調を整えるために和食にしていた。炊き込みご飯と具沢山味噌汁という組み合わせ。楽だし、やっぱりしっくりくる。シンガポールではゴボウなどあることはあるが、根菜はあまり美味しくないので、手軽に手に入るもので作る。

写真は料理前後いろいろ。もやしと揚げのご飯は最近よくする。冷凍の甘鮭をフライパンでごま油で焼いてワカメと一緒に炊いたご飯が自分的な大ヒットだった。出汁は茅乃舎だし。

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