Hainanese Chicken rice is a national dish in Singapore. It's really taste the best when I cook this dish in my Singapore kitchen. I think it's the chicken itself that makes difference of the taste. I followed authentic recipe this time. Simple dish with fresh ingredients is the best cuisine in anywhere in the world.
「海南鶏飯ディナー」おもてなし初日はシンガポールの国民食のチキンライスを作った。これはシンガポールでしかイマイチ美味しくできない。鶏肉だが、日本や他の国の種類の鶏ではなく、若鶏で丸ごと一羽、頭から足までついていなければいけない。大きく育った鶏では味と食感が違うのだ。
今回はご飯(タイ米)にパンダンリーフも入れて炊いたので、とても美味しくできた。パンダンはなんとも言えない香ばしい香りがする。世界のどこでも新鮮な素材をシンプルに料理するのが一番美味しいと思う。シンガポールで美味しい地元食材は先ずは海老と鶏。アスパラガスは輸入物だが、甘くて美味しい。
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