"Roasted goose & pork rice"
「ローストご飯」
"Black carrot cake"
「キャロットケーキ炒め(黒)」
"Hokken mie"
「ホッケンミー」
"Sugarcane juice"
「サトウキビの絞りジュース」
Tiong Bahru market is one of the famous hawker in the city and it recently renovated. I visited there for the first time but I was surprised how big it was. Unfortunately some shops were closed that day, but we enjoyed some of the famous hawker food of Singapore!
「チヨンバル・ホーカー」シンガポールの食はホーカー無しには語れない。ホーカーとは常設の屋台施設。大きな所では100件以上の店が並ぶ。政府に衛生管理をされているので、諸外国の屋台より清潔な感じがする。政府住宅の中には必ずあるし、各地区にはいくつかある。シンガポール人はあまり自炊はせず、この様なホーカーやフードコートで3食食べる人がほどんんどだ。
ここは少し前に改装して、モダンで綺麗になっていた。この日は閉まってる店も多かったが、ホーカーによくある料理をいくつか買ってみた。値段は1皿300円−500円程。適当に買ってみたが、全部外れなく美味しかった。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.