Ondeh Ondeh is my favorite dessert in Singapore. I think this is originally Malay or Indonesian dessert. This is pandan seasoned rice cake with palm sugar inside and coated with coconuts grades. I also love local "curry puff". This is a mix of Chinese puff stuffed with curry seasoned potatoes but it's one of the signature food of Singapore.
「地元のお茶菓子」オンデ・オンデは私がシンガポールで一番好きなお菓子。パンダンを入て練った餅をパームシュガーでくるみココナッツをまぶしたもの。噛むと中から溶けたパームシュガーがジュワッと広がってとても美味しい。お餅なのでその日の朝に作ったものを買いに行って、その日のうちに食べないと美味しくない。
もう一つは近所のカレーパフ専門店のもの。カレーパフとはカレー味のポテトやお肉を中華の点心のパフで包んで揚げたもの。中華とマレー料理の融合したものでこれもとても美味しい。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.