14 April 2018

Tea time - ondeh ondeh




Ondeh Ondeh is my favorite dessert in Singapore.  I think this is originally Malay or Indonesian dessert.  This is pandan seasoned rice cake with palm sugar inside and coated with coconuts grades.  I also love local "curry puff".  This is a mix of Chinese puff stuffed with curry seasoned potatoes but it's one of the signature food of Singapore.

「地元のお茶菓子」オンデ・オンデは私がシンガポールで一番好きなお菓子。パンダンを入て練った餅をパームシュガーでくるみココナッツをまぶしたもの。噛むと中から溶けたパームシュガーがジュワッと広がってとても美味しい。お餅なのでその日の朝に作ったものを買いに行って、その日のうちに食べないと美味しくない。

もう一つは近所のカレーパフ専門店のもの。カレーパフとはカレー味のポテトやお肉を中華の点心のパフで包んで揚げたもの。中華とマレー料理の融合したものでこれもとても美味しい。

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