29 March 2012

Dried bean curd with courgettes curry saute


This is amazingly delicious vegetable dish.  I've found this idea out of learning Taiwanese food.  It's better to soak dried bean curd in water to soften first.  Saute minced garlic and ginger in olive oil and add curry powder.  Then add one cup of chicken stock and cook the bean curd. Add courgettes at last and season with salt.  Cook until the vegetable becomes tender.

「湯葉とズッキーニのカレー炒め」これは驚くほど美味しい野菜料理。台湾で家庭料理をならったり、食べ歩きをしてアイディアが浮かんだ。乾燥湯葉は初めにぬるま湯に浸けて戻す。ニンニクと生姜のみじん切りをオリーブオイルで炒めて香りを出し、更にカレー粉を加えて炒める。チキンストックを1カップ注ぎ、湯葉を煮る。煮汁が半量になるくらいまで煮詰めてズッキーニを加え、塩で味を調整する。ズッキーニを好みの固さに火を通す。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.