28 May 2012

Meat sauce rice gratin


I think many people keep stock frozen meat sauce in their freezer since making of meat sauce takes time.  Whenever I make the sauce, I make them in large pot and separate them into small bags, so that I can de freeze one portion at the time.

This is meat sauce over white rice and saute of courgettes.  I placed mozzarella cheese on top then cook for twenty minutes.

「ミートソースのドリア」多くの方がミートソースは多めに作り置きして、冷凍しているのではないかと思う。私はミートソースは時間がかかるので、大きな鍋に作り、残りは1食分ずつに分けて、ジブロックバックに入れて冷凍している。これはもちろんラザニアなど手間がかかる料理にも便利だ。場合に応じて、ケチャップ、ソース、醤油、豆板醤、カレー粉、タバスコなどを入れて他の材料に合わせて変化をつけると簡単に一品の料理が出来上がる。

これはご飯にズッキーニのソテーをのせ、上からミートソースにケチャップ、少量のウスターソースを入れて味凝縮させたものをかけ、チーズをのせて焼いたもの。

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