11 May 2012

Pork chop in tomato olive sauce


This is pork chop braiser in tomato sauce with black olive.  This tomato sauce is made with can of tomates, minced garlic, shallots, chicken stock and black olives.  Saute the meat first in a pan then braiser with the sauce.

Second dish is spring potato with swiss chard cooked in small amount of chicken stock and salt.  I like the flavor of swiss chard so it's a great combination with this type of potato.

「ポークチョップのトマト・オリーブソースブレゼ」これはポークチョップをトマトソースでブレゼしたもの。先ずフライパンで肉の両面に焼き目を付ける。別鍋でオリーブオイルでみじん切りしたニンニク、エシャロット(玉ねぎでもよい)を炒めて缶のトマト、コンソメかチキンストックを入れて煮る。フライパンにソースを流し込み、ブラックオリーブのみじん切りを加えて蓋をし、肉に火が通るまでブレゼする。

付け合わせは新じゃがと不断草の塩煮。新じゃがのスライスとフダンソウを水、少量のチキンストック、塩、胡椒でじゃがいもが柔らかくなるまで、落としぶたをして煮たもの。

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