Late Summer Lunch
**
Fresh tomato farci au Dashi
Ymaimo kan with salmon roes
*
Japanese style Pork belly braise with potato sauce
bitter mellon
*
Cucumber and aubergine in mustard soya sauce
Cucumber and celery pickles sushi
*
Mizu yokan
I made small Japanese dishes for lunch the other day. Preparation of Japanese dishes are different from French cuisine and I really like the Japanese way because you can make them couple days in advance. I tried the "Japanese style of pork belly braised" for the first time. It took few hours to complete.
夏の終わりのランチ
**
蟹入り冷やしトマト
山芋羹といくら
*
豚の角煮、ジャガイモ餡かけ
苦瓜のさっと煮
*
キュウリと茄子の芥子和え
キュウリとセロリの漬け物ちらし寿司
*
水羊羹
自分で作ったことがない夏の和の料理を試作したランチ。和食は味を染ます料理があるので、2日くらいかけてチマチマと準備をするが、それだから準備がとても楽な感じがする。
豚の角煮は料理本通りに丁寧に何度も茹で汁を変えて作ったが、あと一歩の印象だった。今回の料理の成功品は冷やしトマトで、失敗は水羊羹だった。市販のこしあんを使用したので、甘さが調節できず、また塩の加減が全く足りなかった。山芋羹は夏が旬のウニを乗せたかったが、いくらで代用した。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.