31 August 2012

Poulet roti aux truffes


I've found that the French free range chicken is absolutely delicious.  I'm very much hooked on this chicken and repeating roast chicken these days.  This time I put small slices of truffles with butter between skin.  Unfortunately the truffle had kept frozen for long time, it lost quite lot of fragrance.

Side dish is gratin de aubergine with tomato.  Small aubergine is cute however it was very hard and took long time for roasting.

「鳥のロッティ・トリュフ風味」フランス産の地鶏(フリーレンジ)が驚くほど美味しくて、ローストチキンにはまっている。これは冷凍のトリュフをスライスしてバターと一緒に皮の間に入れて焼いたもの。残念ながら、トリュフは長く冷凍していたので、香りがかなり落ちていた。

付け合わせは茄子とトマトのグラタン。この小さくて丸い茄子は見た目はかわいらしいが、身は固く、ローストするのに時間がかかった。

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