21 August 2012

Roasted chicken with edamame


This is chicken leg cooked in tomato based sauce a day after roasting of a whole chicken. I found a new technique to cook the leg similar to confit without using duck fat.  Edamame is boiled young soy beans.  I used frozen package from Japan.

「ローストチキンと枝豆」これは鶏を一羽焼いたローストチキンを利用した料理。我が家はローストしたその日は胸肉を頂き、脚は翌日以降に食べる事が多い。一度ローストして身が固くなっているので、チキンストックで軽く煮るようにしている。

これは、コンフィ状にしようと思い、塩水にしばらく漬け込んで煮た。思った通りにコンフィと同じように仕上がった。脂を使わずにコンフィにできて大満足。トマトと枝豆を加えて夏っぽいアレンジにした。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.