12 January 2013

Japanese - Chinese fusion vegetable dishes

"Chinese Tofu skin cooked in tomato"
「中華湯葉のトマト煮込み」
"Beef and vegetable with Oil noodle"
「牛肉と野菜の油麺」
"Mix vegetable stier fry with ground pork, black pepper flavor"
「豚挽肉の野菜炒め・黒胡椒風味」

There are Chinese cuisine influenced Japan dishes.  In  traditional Japanese cuisine, we hardly fry or saute the vegetables in oil, but we boil them in water and toss in sauce or to eat them fresh.  Chinese cuisine is known to saute vegetables with vegetable oil in wok; so called stir fry.  

「中華和風の野菜料理3種」これらはそれぞれ別の機会に作ったもの。香港の野菜は日本のものとかなり違う。地理が離れているので当然のことだが葉物が多く、根菜類は少ない。

これらは台湾料理的な和中華の野菜料理。油麺は上海のものだと思うが、チャンポン麺に似ているが、日本の焼きそばより美味しいと思った。(麺はシティースーパーで購入)ソースは付いていないので、味付けは自己流で紹興酒と老抽。



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