"Cubes de oeuf et epinard"
「ほうれん草と卵のキューブ」
"Salade crevettes et avocat a la mayonnaise"
「エビとアヴォカドのマヨネーズソース」
"Poire de foie gras au raisin"
「フォアグラのポワレ・ぶとうのソース」
"Poulet au champignon de bois, riz de Satsumaimo"
「日向鶏のキノコのソース・さつまいもバターライス添え」
"Gateau marrons a la sauce caramel"
「マロンケーキとキャラメルソース」
I made an another seasonal French dinner with local ingredients the other day. My friend surprisingly brought me a bottle of "Louis Roederer" that fit perfectly with the menu without consulting each other. I made a dish with chicken that I brought form Japan which tasted so good when I had it fresh, but I had them frozen so it was not good as I thought this time.. or my cooking was too much.
「ルイ・ロデレールと」お友達が持ってきてくれたルイ・ロデレールはクリステルで有名なブランドだ。この日は白ワイン向きに考えたメニュ。香港食材中心のフレンチだが、贅沢なシャンパンで一気に格が上がった感じがする。海老はいけす店の中でも白海老の大型のもの。キノコは新鮮そうなものを3種類と野生キノコの乾燥。鶏は日本から持ってきた日向鶏。
残念だったのは鶏の料理で、早く作り過ぎた事と冷凍していたことが重なって肉汁がかなり出てしまった。最近バターの量に敏感で、ケーキが蒸しパンのようになってしまったのも反省点。
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