"Mozzarella balls with Kaki"
「モツァレラと柿のカプレーゼ」
"Salad de carottes oranges"
「ニンジンとオレンジのサラダ」
"Chipolata au pesto"
「チポラッタソーセージのバジルソース」
"Gratin de Crab"
「 蟹のグラタン」
"Spaghetti marinera"
「海の幸のパスタ」
"Flan de marrons"
「栗のフラン」
I hosted dinner with a theme of Italian dishes with fresh local ingredients the other day. It's always delightful to cook with fresh ingredients. Small local carrots had slightly hard but it matched quit well with orange.
The main dish was pasta with sauce of seafoods with tomato and creme. I really like the taste of this sauce yet I should have used linguini for this sauce because the sauce was thick.
「イタリアンディナー」今回のテーマは地元の材料でイタリアン。花蟹のよいものがあったので、グラタンとトマトクリームパスタにした。香港で花蟹はワタリガニより高級で、身がふっくらとしている。
蟹のパスタは、エビ、シャコなどからとった出汁で作ったソースだ。しかし気合が入りすぎたのか、かなり濃厚になったので、パスタはリングイネにするべきだった。スパゲッティニではパスタが負けてる感じだ。
この日のデザートは日本で大量に仕込んだ栗を使ったもの。栗にはプリンより固めのフランがよく合うと思った。
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