I thought that I bought normal sweet potatoes but happened to buy purple colored ones. I couldn't tell from the outside look. This made a great color combination with Japanese kabocha with carrots. I put some mayonnaise and sesame sauce for the taste.
「紫芋入りのかぼちゃサラダ」普通の薩摩芋だと思って買ったものが紫芋で、テンションが上がった。日本のかぼちゃ、人参、紫芋を一緒に蒸し器で蒸した。かぼちゃは、よく伸びるように、しっかりと蒸す。
蒸したかぼちゃにマヨネーズとしゃぶしゃぶ用ゴマだれを加えて、ヘラで大まかになめらかにする。人参とさつまいもは大きめに切り、かぼちゃにざっくりと和える。かぼちゃもさつまいもも甘く同系の味だが、確実に味の違いを楽しむことができる。彩も鮮やかで、今シーズンでは一番よくできた野菜料理だ。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.