11 November 2014

Small yellow fish



I've been experimenting fishes of the market recently.  I didn't try any fish that I'm not familiar with before but I've been discovering some fish tastes very well.  This is called Yellow small fish in Chinese.  I happened to buy them very fresh so I fry them in sesame oil.   It was something I've never tasted before but great taste.

「小黄花魚」最近私は街市などで、今まで食べた事がない香港の地物を開拓中だ。これはある魚屋に上がっていたもので、他の店舗のものより値段が高かったが、とても新鮮そうだったので、買ってみた。この種の魚は食べた事がないが、そんなに変なものではないだろうと思い購入した。調べたら、ニベ科という魚らしい。

値段が高い理由が明快なほど、新鮮だった。その鮮度もあってか、とても身がしっかりとした魚だ。白身だが脂が黄色いのが特徴で、匂いなどはない。塩をしてごま油でフライパンで軽く炒めてみた。酒のつまみになるような、しっかりとしたうまみがある魚だ。

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