I've been experimenting fishes of the market recently. I didn't try any fish that I'm not familiar with before but I've been discovering some fish tastes very well. This is called Yellow small fish in Chinese. I happened to buy them very fresh so I fry them in sesame oil. It was something I've never tasted before but great taste.
「小黄花魚」最近私は街市などで、今まで食べた事がない香港の地物を開拓中だ。これはある魚屋に上がっていたもので、他の店舗のものより値段が高かったが、とても新鮮そうだったので、買ってみた。この種の魚は食べた事がないが、そんなに変なものではないだろうと思い購入した。調べたら、ニベ科という魚らしい。
値段が高い理由が明快なほど、新鮮だった。その鮮度もあってか、とても身がしっかりとした魚だ。白身だが脂が黄色いのが特徴で、匂いなどはない。塩をしてごま油でフライパンで軽く炒めてみた。酒のつまみになるような、しっかりとしたうまみがある魚だ。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.