01 July 2015

Home dishes in London - Dinner


"Terrine de saumon, sauce poivron rouge"
「サーモンのテリーヌ・パプリカのソース」

"Roti de pintad"
「ホロホロ鶏のロースト」

"Cotes de Nuit 1999"
「1999年・コート・ド・ニュイ」

"Gratin de macaroni, champignons"
「キノコのマカロニグラタン」

"Courgettes grille"
「ズッキーニのグリル」

"Chou a la creme au double creme"
「ダブルクリーム入りのシュークリーム」



I cooked dinner to thank my sister's family in the end of my stay.  To cook French food in England is not very difficult but many of the ingredients such as cheese, creme, meat products are very different from France.  I enjoyed shopping at the local supermarket.

The most delicious English food to me is "Double creme".  This is very particular product of England that has high content of milk fat about 48%.  This is so delicious and rich that I'm very afraid of myself to get hook on it.  

There is no same creme product in France, because this is not a creme liquid nor creme fraiche.  It's best to serve with English scorns but goes well with strawberries and I believe that many other things as well.

「ディナー」妹家族へお礼のために簡単なフレンチのコースを料理した。イギリスでフレンチを作るのは難しくないが、多くの食材がフランスとはかなり違う。特にチーズ、クリームなどの乳製品、ハムなどの肉製品が随分違う印象だ。

私が思うイギリスで美味しいものは「ダブルクリーム」。これは乳脂肪48%の生クリーム。このクリームが濃厚で恐ろしく美味しい。はっきり言ってヤバイ美味しさなのだ。

フランスの生クリームはCreme liquidとしてあるが、これは乳脂肪率が大体30〜35%くらいのもの。乳脂肪率が高いものはCreme fraiche「クレーム・フレッシュ」といってサワークリームの酸味が無いようなもがあるが、ダブルクリームのようなものはない。

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