11 July 2015

Terrine de legumes



This is vegetable based terrine.  Terrine is one of the most popular french dish and people often make it at home as well.  It's not easy to make but it's a great dish when you host people.

This one is usually uses more cream but I only made with eggs so it was more like omelet.  Though the taste of the each vegetables; spinach and carrots are wonderful.

I should have waited enough to get the first layer to become firmer but I pour the second layer too early so the edge got messed up.

「野菜のテリーヌ」これは本来3層くらいにするものだが、面倒でほうれん草と人参の2層で作った。今回はクリーム抜きで作ったので卵と野菜のオムレツの様なもの。フランス人はテリーヌが大好きで、料理好きな人は家でも作る。 特におもてなしには最適だ。

魚、肉、野菜とチーズなど様々な種類があるが、とても手が込んでいる上に時間がかかる。技術力、想像力が要る料理なので、こんな料理を作り出した文化に感心するのだ。

1層目を焼いて次の層を足していくものだが、固まっていないところに入れてしまって境目が混ざってしまった。 自分のツメの甘さを反省した。トマトソースが合うが今回はホワイトソースを合わせてみた。野菜の味が凝縮されてとても美味しい。

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