27 February 2016

Boeuf carottes




Whenever I find beef chuck, I make this dish.  This is beef cooked with carrots.  Its very common home and bistro dish in France.  It's best to use beef chuck not sliced but pieces like on photo is fine as well.  I like to cook this with white wine, but I didn't use it because the wine is expensive here.  but I used white wine vinegar.

「ブフ・キャロット」これは牛肩肉で作る料理。フランスでは家庭やビストロ料理の定番料理の一つ。本格的なものでは、肩肉の塊に牛脂を差し込んで煮込む。

肩肉(肩ロース)の特徴は適度なゼラチン質が含まれていて、煮込むことでそれが溶け出し柔らかくなる。日本の含むアジア圏はゼラチン質(プルプルした食感)を好むので、肩ロースよりさらにゼラチン質が多い、スネを煮込む料理が多いと思う。

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