Since I was in loose low carb diet, I've been always longing for a rice dish like this. Rice with chestnuts is one of the seasonal signature dish in autumn in Japan.
This is a mix of Japanese rice with glutinous rice. The stock is chicken and dried Shitake mushroom. I also added Chinese dark soya sauce for color. It was wonderful but I could also steam it.
「鶏と栗の炊き込みご飯」先日見つけた栗は半分を渋皮煮、半分をこの料理にした。おこわにしようと思いながらも、蒸すのが面倒になり、普通の炊き込みご飯にした。米は日本米1.5合に、もち米0.5合。鶏の出汁があったのも炊き込みにしたかった理由。
鶏はモモ肉をニンニク、生姜、中華醤油で味付けしてしておいたものを使った。栗もホクホク炊きあがって美味しくできたが、結果的には蒸してしっとりさせた方が良かったのかもしれない。
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