15 February 2016

Macarons au chocolat



I've tried to make macarons at home for the first time.  I studied a lot of it's recipe but I've never tired since it contains really a lot of sugar.  For macarons, you cannot really reduce the amount of sugar since the mix of egg white and icing sugar makes the consistency of the crust.

I made these at patissier Sadaharu Aoki's recipe.  His recipe was rather simple and it came out with a great success.

「マカロンオショコラ」初めてマカロンを作ってみた。マカロンは長いこと敬遠していた。理由は恐ろしいくらいの量の砂糖が入っているため。卵白と粉砂糖で作る質感なので、砂糖の量は減らすことができない。

何人かのパティシエのレシピを吟味して、青木定治さんのレシピで作ってみた。よくレシピを見てみると人によって、割合や作り方が結構違うのだ。青木さんのレシピは割と簡単でシンプル。レシピにあった、乾燥卵白、クリームタータ(安定剤)、赤色着色なども入れず、家庭にあるものだけで作ったが失敗なくできた。

甘いクラストと苦めのガナッシュの組み合わせがいい。ピエもしっかりついたし、外はカリッと、中はむちっとして大満足!

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