29 August 2019

Japanese summer dishes - pickles and salad

"Yamaimo with wasabi"
「山芋のわさび和え」

"Steamed aubergine"
「蒸し茄子」

"Cucumber pickles"
「きゅうりのぬか漬け」

"Green pepper with shio konbu"
「ピーマンの塩昆布和え」

"Pickled aubergine"
「茄子のぬか漬け」

"Goya"
「ゴーヤのおかか和え」

"Cabbage with fried noodles"
「キャベツのパリソバ和え」

"Hijiki seaweeds"
「ひじきの煮物」

I've bought an already made "nuka" for nukazuke pickles for the first time.  With this nuka, I could make pickles in about 12 hours, yet I've always forgotten to pick the vegetable up from nuka, thus it ended up too salty.

「ぬか漬け」市販の即席糠が売っていたので、ぬか漬けを作っていた。きゅうりを入れるだけの代物だったのだが、少し塩がきつく絶妙に10時間くらいで引き上げないと味が濃くなってしまう。この変な時間に野菜を引き上げるのが難しく、いつも忘れて味が濃くなってしまっていた。ナスは皮が固くてぬか漬けには向かないようだ。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.