23 August 2019

Summer Sashimi - 2

"Ara"
「あら」

"Maguro with yamaimo"
「マグロの山かけ」

"Kibinago"
「キビナゴ」

"Horse mackerel"
「鯵」

"Sardines"
「鰯」

"Chinu snapper"
「チヌ鯛」

"Yari Ika"
「ヤリイカそうめん」

"Hamachi with salad"
「ハマチのサラダ巻き」


 I would guess that these fishes that I chose for sashimi are somewhat depending on the family or your preference.  Of course, fish varies very much depending on the region in Japan.  We eat most of the fish that are from Ariake kai in Kumamoto.

「夏の刺身2」熊本で頂く魚は主に有明海などの近海で採れる魚が多い。近海物の魚は天然で鮮度も良く安い。家庭の好みもあるが、毎日の食卓の魚も地域によっても魚は随分異なるのだろうと思う。このブログをご覧の皆様の地域はどんな魚が多いのだろうか。

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