22 August 2019

Summer Sashimi - 1

"A fished horse makerel"
「釣り鯵」

"Kibinago"
「キビナゴ」

"Shima Aji"
「シマアジ」

"Toro with spring onion"
「ネギトロ」

"Grilled bonito with salad"
「カツオの藁焼き」

"Chinu snapper"
「チヌ」

I love Sashimi so much that while I'm in Japan, I have them every day as long as the fish market is opened.  There is Obon holiday week in August so the market was closed almost a week though I went to buy fish every other day.

「夏の刺身1」私は刺身が大好きなので、夏も冬も市場が開いている限りは魚を買いに行き、刺身料理をする。それが日本にいる時の料理の楽しみの一つだ。8月はお盆があり、また猛暑でなかなかいい魚がなかったが、それなりに季節の魚を楽しむ事が出来た。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.