16 February 2021

Hot Pot Udon



One of the best ways to eat Udon at home is to make it in a hot clay pot.  This style of Udon is called "Nabeyaki" and we often make this at home.  It's very comforting on a cold day.

 「鍋焼きうどん」家で作るうどんの醍醐味は鍋焼き。熊本はうどん処ではないのでいまいち美味しい店がない。どこも一長一短でしっくり来ない。私が店で頂くうどんのあまり好きではなのは出汁が塩辛いところが多い故。

これを家で作れば問題が一気に解決する。麺は半生乾麺が良い。お惣菜の天ぷらを買ってきて、茹でたほうれん草やわかめを入れれば野菜もたっぷりでバランスが良い。寒い日にはこれ1品でいい。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.