24 February 2021

Japanese Spring home dishes - vegetables

 

"Nanohana in dashi"
「菜の花のお浸し」

"Nanohana with bacon sautee"
「菜の花とベーコンの炒め物」

"Tomato with fresh onion"
「トマトの新玉ねぎ和えサラダ」

"Spring cabbage"
「春キャベツ」

The great thing about seasonal vegetables of Japan is when you have already had a few times that vegetable and feel like had enough of it moves to the next seasonal vegetable available.  Some vegetable has a very brief time of availability that if you miss it, you have to wait one more year. 

「季節の野菜」トマトはたくさん頂いたので毎日のようにトマトサラダをして頂いていた。美味しいので全く飽きない。菜の花も何度か頂いた。もう菜の花も終わりか。菜の花はやはりきちんと取った出汁を十分に含ませたお浸しが美味しいと思う。

日本の春の野菜の素晴らしさは、それを旬の美味しい時に何度か頂いて、もう結構食べたな、と思ったら次の季節野菜の旬に移り変わっていくこと。だから季節の美味しいものだけを選んでいれば飽きない。その野菜の一番美味しい食べ方を知る必要はあるが大したアイディアも要らない気がするのだ。

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