30 March 2021

Dinner with My Sister's

"Spring vegetables cooked in dashi"
「春野菜のお煮しめ」

"Pasta salad"
「子供用パスタサラダ」

"Tofu cream with vegetables"
「白和え」




"Chirashizushi"
「母作ちらし寿司」





I cooked a lot for my sister's family.  I wanted to prepare traditional Japanese food for my nephews; the Japanese country comfort foods that they probably don't eat at home.  I also needed to prepare a day before because I was going to pick up them and go to Onsen after with them.  I prepared a lot of food but we finished all in two days.

「春の田舎料理」妹家族が帰ってきたので沢山の料理を用意した。甥っ子にはなかなか食べないだろうと思う田舎の旬の野菜を使った昔ながらの料理を作っておいた。私が子供の頃におばあちゃんが田舎で作っていてくれた様な料理。和食は前々から準備できるので、夕方に帰ってきてからでもおもてなしが出来る。タルトは甥っ子が苺を並べてくれた。

お料理は好評で良かった。初日の反省点はお肉以外温かいものがなかった事。お吸い物を作るはずが忘れていた。

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