17 March 2021

Japanese Spring Vegetables - Udo, Tsuwabuki

 


"Tsuwabuki with Age in dashi"
「つわぶきと揚げの煮浸し」

Udo with Hotaruika
「うどとほたるイカの酢味噌和え」

In this season, we have a lot of seasonal vegetables that are only available in a very short period of time.  Many are from the mountain and they have very special flavours.

「春の山菜」この春は旬の野菜を出たものから全て買ってみた。母も買ったことがないような我が家に馴染みのない野菜でもとりあえず買ってみて料理してみた。

山菜は美味しいがアクが強いものが多く、料理が面倒な物もある。つわぶきは皮をむかないでよいものになっていて料理は割と楽だ。一度茹でてしばらく水にさらして出汁に煮含めた。うどは切って水に晒してサラダにしたり、酢味噌和えに。

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