I've once heard from my Korean friend that rice cooked with bean sprouts is one of the popular rice dish in Korean cooking. I've tried the dish for the first time and it was excellent. I first sautéed washed bean spouts with rice in sesame oil, then cooked rice with a pinch of salt. It was really a wonderful result, I'll make it again.
「豆モヤシご飯」韓国人のお友達から韓国料理ではご飯にモヤシを入れた炊き込みご飯をよく食べるという話をその昔聞いたことがあるので、それらしき料理を作ってみた。
自己流で、洗ったモヤシと米をごま油で軽く炒めて、少し塩を入れて炊いた。蒸らしが終ったら黒胡椒をふって全体を混ぜる。鍋で炊いたので、おこげの感じとモヤシの香りがよく、とても美味しくできた。ネットで調べてみたら、本来の作り方は違うようだ。。簡単で栄養価もあり激ウマなので、オススメ。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.