30 October 2018

Restaurant Gaudim






"Creme de Catalan"

Paella is a speciality of Catalonia and Barcelona is very famous for it.  Yet in my recollection, paella I had in Barcelona was never as good as the one I had in Madrid 15 years ago.

This time I asked a hotel concierge which one to go within my pre-researched restaurant list.  By looking at it, she still recommended going to this restaurant which was very close to the hotel.

I was very happy with the food.  However, we thought that the taste of their speciality "paella" was cooked right but bit too salty for us.  Then I was started to think that this is a dish that you'll eat with bread.. because all the other food was not salty at all.


Gaudim」パエリアはカタロニアのスペシャルティなので、父から是非パエリアを食べてみたいと言われた。過去の経験ではバルセロナで食べたパエリアはことごとく美味しくなかったので、色々と調べた結果、ほとんどのレストランのパエリアは温め返し(レンジ)であることが分かった。大量の観光客をさばく環境ではそれでもやっていけるのだろう。

2、3件パエリアが美味しそうな店を調べて、ホテルのコンセルジュに相談してみたら、それらより、近くてより良いからとのことでここを予約をしてくれた。

料理は美味しかった。特に子牛のカルパッチョ。今まで食べたカルパッチョの中でも特に美味しかった。カラマリや、デザートも美味しかった。ただ肝心のパエリアは私たちには塩っぱかった。シーフードも米の感じも良いのだが、味が濃い。

これで私が思ったのは、米を主食として食べる日本人はパエリアを少し勘違いしていたのかもしれない。パエリアは炊き込みご飯のシーフード洋風版ではない。米を楽しむ料理ではないのだ。魚介の味を楽しむもの。フランスだったら普通にパンと一緒に食べていただろう。。

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