14 January 2021

Hirame Dinner

 





These are the photos taken in December when I hosted a family dinner.  I went to buy this fish in the market but it was bigger than I wished it to be.  It was difficult to make sashimi with it.  Though saute I made in French cuisine way was wonderful along with a wonderful wine served.

「ヒラメのディナー」12月の家族のディナーの時のもの。実は色んな要素があってあまりヒラメに納得していなかった。一つはサイズが大きすぎた事。一つは鮮度。いまいち大きめの魚の柵の刺身の仕方がよく分かっていないので変な感じのお造りになってしまった。

しかしバターソテーはとても美味しく出来た。ヒラメはとても良いソースが取れる魚。ふわっとした身はバターが合う。刺身以外はフレンチの料理法の方が美味しいと思う。ムルソーは素晴らしくヒラメに合う。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.