24 January 2021

Japanese winter home dishes - winter salad

"Turnips with Shio Konbu"
「蕪の塩昆布のせ」

"Cherry tomatoes with baby cucumber"
「花きゅうりのサラダ」

"Raddish salad"
「レディッシュのサラダ」

"Squash salad"
「かぼちゃのサラダ」

"Shungiku salad"
「春菊のサラダ」

"Turnip carpaccio"
「蕪のカルパッチョ」

"Winter cauliflower"
「カリフラワー」

I love salad even in the winter I love making it with winter vegetables.  Vegetable tastes different in every season and they're appreciated in a different way of preparation.

「冬のサラダ」私はサラダ好きで冬でも冬野菜で作るサラダは美味しいと思う。サラダの美味しさはその野菜のシャキッとした食感と鼻に抜ける香りと軽さ。野菜は煮る温野菜も美味しいが生野菜には替えが効かないフレッシュな感覚がある。

その時に一番美味しい生野菜を楽しむ。しばらく前は蕪が美味しかった。蕪は生で食べるのが一番美味しい。しかも味付けしないでそのままパリパリ頂く。塩っぽい冬の酒のつまみとの相性が抜群だ。春菊をサラダにするのもいい。パプリカをスライサーで薄くスライスしたものを加えると春菊とのバランスがいい。くるみなどのナッツのトッピングも合う。

 

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