"Vinegared Konoshiro"
「このしろの酢漬け」
"Buri Kama"
「ブリカマ」
"Roasted Beef"
「ローストビーフ」
"Ozoni"
「お雑煮」
I stock food on the 31st of December then didn't go shopping for a week. So I bought anything good to eat that can last for a week. Buri kama which is a behind head part? of large Buri fish is extremely good when it's grilled. It was one of the best things I've had recently.
「正月の残り」年明けは大晦日に日持ちのしそうなものを買い込んでいたので1週間くらい買い物せずに、お節の残り物などで過ごした。ぶりのかまは大晦日の早い時間に行った魚屋で、大きな正月用の鰤(天然)のもの。日頃はこんなに大きなカマを見かけることはない。
2日ほどしっかり塩をしておいた。一旦オーブンで焼いて火を入れて、皮目を魚焼きグリルで焼いた。これがとんでもなく美味しかった。橙の香りも合って最高だ。ローストビーフは焼いた日より後日の方が美味しかった。
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