22 January 2021

Japanese winter home dishes - meat

 

"Pork with bamboo shoots"
「豚肉と筍の炒め物」

"Siu Mai"
「焼売」

"Shungiku with beef in soya sauce"
「春菊と牛肉のすき煮」

"Japanese char siu"
「煮豚」

"Chicken liver cooked in sweet soya sauce"
「鳥肝の甘辛煮」

"Chicken wing cooked with tofu"
「手羽先と厚揚げの煮物」

"Beefsteak with vegetables"
「ステーキと野菜」

We don't have many varieties in meat compares to fish in Japan, that we usually have chicken, pork or beef.  I try to have varieties of parts of meat and sometimes organs too.

「肉料理」日本は魚に比べて肉の種類が少ない。主に鶏、豚、牛しかない。熊本では馬刺しが簡単に買えるが熊本人でもしょっちゅう食べる人はいない。時々贅沢してブランドものを頂く。鶏は大阿蘇鶏、日向鶏、豚は鹿児島の黒豚、牛は熊本の赤牛、どれも本当に美味しい。

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