20 January 2021

Japanese winter home dishes - fish

"Baby calamari cooked in sake, soya sauce"
「ヒイカの煮物」

"Fried Oysters with Mushrooms"
「牡蠣の醤油炒め」

"Soya sauce cooked Kinki"
「きんきの煮付け」

"Konoshiro cutlet"
「このしろのカツ」

"Cod in butter sauce"
「鱈のバターソテー」

I've been cooking fish every day in Japan. Because they're excellent quality and fresh.  We have different fish every day depending on the market and the season so I've never got tired of it.

「魚料理」これは昨年12月中に作ったもの。熊本に帰ってくると毎日の様に魚を料理する。水曜日、日曜日は市場が閉まっているので肉料理をするが、その他の日は新鮮な魚がたくさあるので毎日季節の魚を料理する。その日によって獲れた魚が違うし旬もあるので、刻々と変わる毎日のおすすめ魚を料理していて飽きる事がない。シンプルな料理法でものすごく美味しい。日本は食べ物が美味しい国だと認識しているが、田舎は本当に何でも美味しい。


No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.