29 January 2021

Japanese winter home dishes - chicken & beef

 

"Oyako Don"
「親子丼」

"Chicken Teriyaki"
「鶏の照り焼き」

"Chicken drumstick with Daikon radish"
「手羽元と大根の煮物」

"Beef with Shitake"
「ステーキと椎茸」

"Steak bawl"
「ステーキ丼」

"Lamb Jingiskan"
「ジンギスカン」

I realized that I don't eat much chicken lately but for a few dishes.  Jingiskan is a lamb BBQ dish from Hokkaido that I've tried for the first time with New Zealand lamb.
 
「鶏料理」最近あまり鶏料理をしていないので随分前から撮り貯めた料理写真。珍しく美味しそうなラム肉を見つけたのでジンギスカンを作ってみた。鉄板で焼いていないので札幌で食べたものとは全く違うが漬け込んだ肉をフライパンでさっと焼いていみた。ステーキ丼は激うまだった。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.