20 September 2011
Gratine d'Aubergines a la semoule
This gratine is made with vegetable leftovers of my fridge the other day. First, cut the aubergine in half and roast it with olive oil in the oven until it cooks. Then remove the inside with mellon baller. Saute the aubergine with olive oil with some vegetables you like; I used courgette, tomatoes, mushrooms, Italian ham. I also added some couscous together. Stuff the saute of vegetable in the cup of aubergine, put some cheese and bake in the oven until the cheese melts.
「茄子のクスクス入りグラタン」これは残り物の野菜を詰めて作ったもの。珍しく加賀茄子のような丸いなすを見つけたので、田楽かグラタンにしようと思っていた。米なすより随分と小振りなので、冷蔵庫に残っていた野菜(ズッキーニ、トマト、マッシュルーム、ハム等)を足してグラタンにした。
先ず、茄子を半分に切ってオリーブオイルを塗ってオーブンで火が通るまで焼く。焼けたら、ナイフで切り目を入れてメロンボーラーでかき出す。オリーブオイルでにんにくを炒めて、茄子とその他の野菜をソーテーする。一方で少量のクスクスをお湯でもどし、一緒に合わせて、茄子のカップに詰める。最後にとけるチーズをかけてオーブンでチーズが溶けるまで焼く。
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