10 September 2011
Winter melon and Crab soup
Winter melon is common vegetable in Asia. I think this is the best way to taste it since they are soft when they're cooked. I made soup with the stock, called Chinese soup based on Pork and chicken. Then added slice of winter melon and cooked until they become tender. I added crab meat toward the end of the cooking and thicken the soup with potato starch. Once the soup becomes starchy add only the egg white with strainer.
「冬瓜と蟹のスープ」冬瓜の一番美味しくて簡単な料理を考案した。とは言っても中華料理にはよくあるものかもしれない。私の中で冬瓜はいまいち使い勝手の悪い食材だった。含め煮にするのには火加減が難しく、直ぐに煮くずれる。何となくムニャっとした食感が他の食材とよく絡み合わない。しかし、これはその冬瓜の特徴が最大に生きる料理だと思う。
中華スープを用意し、冬瓜のスライスをたっぷり入れて煮込む。火が通ったら蟹缶のかにを入れて少し馴染ませる。最後に片栗粉でとろみを付けて、卵の白身を穴あきお玉に通しながら流し入れる。冬瓜は煮込みすぎても逆にそのトロッとしたところがいい。炒飯を用意して一緒に頂くと最高だ。
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