15 September 2011
Singapore chicken rice
This is one of the national dish of Singapore. It's actually very simple dish, a boiled whole chicken and the rice cooked with the stock from the chicken. I only used chicken drum sticks because originally I just wanted to make chicken stock.
I also added onion and ginger in the stock. Then I cooked white rice with the stock. It's better to serve with sweet chili sauce because the taste of the chicken is rather plain.
「シンガポールチキンライス」これは有名なシンガポール料理で最近日本にもよくあるようだ。茹でた鶏とそのゆで汁でご飯を炊いたもの。本来は雛鳥を丸ごと茹でた方がよいが、これは先日のラーメンの為に手羽元と手羽先で出汁をとったもの残り。
鶏の出汁をとる時はタマネギと生姜を加えた。味は塩でつける。米はジャスミンライスのようなものがよい。タレはスイートチリソースをかけて頂くとよい。私は酢、砂糖、白だし、エシャロットのみじん切りで作ったが、好みで醤油ダレでも何でもよい。
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.