22 September 2011

Tuna steak with Tomato soya sauce


This is very simple dish.  I believe that it's better to eat Tuna very simply way because it doesn't really match with complicated sauce.  This is diced tomatoes mixed with minced shallots, rice vinegar, soya sauce, olive oil and sesame oil.  I removed the skin of tomato and marinated them in the sauce for 1/2 hour or so.

「マグロのステーキの醤油トマトソース」日本ではステーキ用に切ったマグロはあまりないかもしれないが、この形の切り身は海外では一般的だ。私は魚としてはマグロは養殖の鮭より美味しいと思う。マグロはへんに工夫して頂くより、シンプルに料理するのがベストだと思う。

これは両面に胡麻をまぶして、サッとオリーブオイルでソテーしたもの(中はレア)。ソースはトマトを湯むきしてサイの目に切ったもの、エシャロットのみじん切り、米酢、醤油、オリーブオイル、少量のごま油を合わせたもの。トマトに味を染ませるために30分程置くとよい。

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