13 September 2011

Ribeye steak with Carrot pan cake


This carrot cake is made with "Carottes glacees" which I made other day.  Whenever I make carrotes glacees, I make plenty of them so that I can alternate with other things such as soup, risotto, gratin end so on.

This is not exactly the pan cake since it contains small amount of flour.  It made with pure of carrots which I smoothed the carottes glacees in food processor, grated cheese, egg, flour and pinch of baking powder.  Then cook the dough in non stick frying pan.

「リブアイステーキとキャロットパンケーキ」これは作り置きしておいた「人参のグラッセ」を利用して作った付け合わせ。私は人参のグラッセを作る時に人参2〜3本分と多めに作るようにしている。残りはポタージュ、グラタン、コロッケ、リゾット等に利用出来る。作り方は人参を水、バター、塩、少量のチキンコンソメを入れてクッキングペーパーで落としぶたをして適度の固さになるまで煮る。

このパンケーキはそれほど小麦粉を入れていないので、ケーキというよりはお好み焼きのような感じ。人参のグラッセをフードプロセッサーで滑らかにし、卵、小麦粉、ベーキングパウダー(ほんの少し)、チーズを入れる。生地をスプーンですくい、テフロンパンで焼く。

これは美味しいチーズ(エメンタールなど)をたっぷり入れると、人参の甘みも生きて、驚くほど美味しい。特に子供は大好きな味だと思う。

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