Blue crabs are reasonable in Singapore. Though I don't really like crabs because they're difficult to eat. So I boiled them then removed the crab meat in advance. You need to have special folk for it.
I tossed boiled crab meat with home made mayonnaise. It was absolutely delicious but they were smaller than I expected.
「蟹サラダ」シンガポールでは蟹が結構安いので、サラダを作ってみた。私は蟹の身をほじりながら食べる事が嫌いなので、いつもブイヤベース系の料理の出汁にしか使わない。今回は茹でた蟹から身を出して、マヨネーズ和えにしてみた。マヨネーズは手作り。
大雑把な性格なので、身は胴体とハサミだけから取り出した。手間をかけた割には少ししかできない贅沢な料理だ。人数が多くなる場合は、卵の白身を細かくして加えて量増しするとよいかもしれない。写真の材料のアスパラガスはこの料理には使わなかった。
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