"Penne au cougettes"
「ズッキーニのペンネ」
I tried to cooke this fish "Yellow snapper" for the first time. I've never seen this fish anywhere but in Singapore. I've thought that this is similar to rouget; red mullet by its looks. Because the fish is not very big, I fillet the fish and cooked in meuniere; which is to coat with flour and to saute in a pan.
I also made the sauce with fish bones. Fish bones are the essential of the taste of the fish. If the fish is fresh, you should never though it away.
「 黄鯛のムニエル」これはシンガポールで初めて見た魚だ。見た目がイトヨリに似ているので、近い魚だろうと思って挑戦してみた。大きさは20cm弱。オーブンで姿焼きにするのには小さいので、3枚おろしにして、ムニエルにした。鮮度がよかったので、頭と骨でソースを作った。写真はフレンチ流の簡単な魚ソースの作り方の一つ。これをこのまま煮詰めていく。
この魚驚くほど美味しかった。身がプリプリしていて締まっている。出汁も鯛の良い出汁が出る。付け合わせは、ソースが絡むように柔らかく仕上げたズッキーニのペンネ。ソースがある料理にはそれを絡めていただける付け合わせを作るとよい。この場合はライス、茹でたジャガイモなどが定番。
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